Maths & Qatja

Min hund Qatja är en schäfertik, 5 år gammal. Jag uppmärksammade att hon inte var lika villig att arbeta med spår och sök, hon började bli långsam i sina rörelser, ja ni vet - som hundägare man ser när något är fel. Veterinären undersökte henne och kunde fastslå med röntgenundersökning att hon har artros på höftlederna, hon hade ont vid utsträckning av höftlederna.
Som husse blir man naturligtvis orolig, vad innebär det för hunden?
Vad kan jag göra för att hon ska må bra?
Vi blev ordinerade att använda ett anti inflammatorisk läkemedel, för att få stävja den oroliga process som pågick i lederna.
Behandlingen skulle pågå i 3 veckor.
Qatja blev något bättre och piggare, men hon saknade ”glöden” att arbeta.
Hon fick därefter ordinerat Seraquin, ett tillskott som stimulerar ledvätskeproduktionen, de första veckorna hände ingenting som jag kunde se. Min hund visade ingen som helst förändring.
Som husse hade jag svårt att vänta - jag vill ha min hund frisk, nu!
Däremot började det hända saker med hunden efter en månad, Qatja blev mer rörlig, ville arbeta i sökrutan. Det var ändå inte samma intensitet som hon brukar ha, jag var glad över att hon vill arbeta ”på eget initiativ”.
Hon hade fått lusten tillbaka, visserligen något tillbakahållen.
Jag visste sedan tidigare att fettsyror kan dämpa inflammationer i leder, jag information från vår veterinär om ett nytt tillskott, Cardiguard som vi borde prova.
Sammansättningen skulle vara unik och mycket effektiv som fettsyretillskott.
Som alla andra hundägare med en hund som har artros, så får man tips och råd från alla möjliga håll. Det är svårt att veta vad som är rätt. Faktum är att vi har dokumenterat min hund i en dagbok för att se vad som händer och kanske se vad som påverkar hunden postitivt.
Efter fyra veckor med Cardiguard har Qatja börjat bli som vanligt igen,
Jag har med veterinär dokumenterat allt och jag själv tror att fettsyre tillskottet hade det avgörande för min hund.
Ja, det har kostat en del - för mig var det värt att se min hund komma tillbaka till att vilja vara med och arbeta och framför allt orka genomföra sin uppgift.

Vi kommer att uppadera vidare hur det går för oss
Maths och Qatja

Uppföljning om Qatja

Nu har det gått 2 månader och min hund fungerar bra i sina rörelser, jag kan inte se något av de problem vi tidigare haft.
Hon är piggare och vill gärna arbeta igen, helst hela tiden - vilket jag inte tillåter - alla stela rörelser är nästan helt borta.
Javisst, verkar det märkligt - det är svårt att veta exakt vad som påverkar hunden så positivt.
Hennes sjukdoms historia är väl dokumenterad, hon får inte smärtstillande mediciner eftersom dessa inte har någon större effekt på hennes ryggproblem.
Själv är jag säker på, utan att jag kan bevisa det - att kombinationen av Seraquin och Cardigard, är det som gör att hunden fungerar så bra.
Jag ville ge glucosaminer, kondroitinsulfat med höga doser av fettsyror, som är dokumenterat
det verkar göra min hund mycket gott och fungerar för henne.
Nu vill Qatja spåra igen, leka med sin kompis Harry.
Jag är mycket nöjd med denna utveckling och hoppas det håller i sig.

Qatja tar ledningen igen!

Nu har det gått ett halvår sedan jag började ge rekommenderade Seraguin och Cardiguard till hunden, jag har inte heller behövt använda läkemedel under denna tid.
Qatja har fått rekommenderad dos hela tiden, visst har det kostat en del pengar - men jag har fått prioritera, nu i efterhand ser jag att de val jag gjorde har gjort min hund friskare.
Hon står under regelbunden kontroll av veterinärer, för att de tidigare ryggproblemen och artros i höftleden varit till besvär för henne.
Det är många faktorer som gör att en hund mår bättre och är fri från smärtor, det verkar som om jag hittat rätt sätt och metod - för just min hund.
Hon är i full vigör och har nu fått en valp i huset.
Jag är medveten om att det kan vara begränsad tid - all tid jag får med min hund som fungerar för henne, gör mig nöjd.
Jag vet också att många andra hundägare inte vet hur de ska göra, för att få rätt rådgivning eller har samma tur som jag har haft.
Meningen med det jag skriver är att det ändå finns många möjligheter, för hundägare till hundar med artrosproblem.
Nej, det är inte alltid så enkelt i livet, du kan däremot troligen göra mer med för hund än du kanske tror.

Maths